Algemeen

Rol

kunstenaar

Naam

AnatoMio

Introductie

Modellen, die geïnteresseerd zijn om met me te werken, stel ik altijd een uitprobeersessie voor, waarbij we kennis maken, praten over wat jou inspireert, wat jij van jezelf wil laten zien en waarvoor je zou willen poseren, maar waarbij we ook meteen aan de slag gaan:
Als jij geïnteresseerd bent om te poseren voor tekenen, schetsen of sculptuur, dan verwacht ik dat je naar mijn atelier komt, wat poseert terwijl ik je schets, zodat ik jou lichaam leer kennen en jij aan mij kunt wennen. Als jij meer geïnteresseerd bent om te poseren voor fotografie, kom ik liever naar jou om in een voor jou vertrouwde omgeving wat snapshots te maken.
Na die eerste sessie kunnen we bespreken of we verder willen samenwerken en hoe dan.

Natuurlijk kun je via deze site me een berichtje sturen, maar als je niet een heel uitgebreid profiel hebt, heb ik liever dat je je aanmeld via mijn website: http://anatomio.nl/model/gevraagd/

Informatie over Kunstenaar / Organisatie

Gebruikte media

schetsen, tekenen, boetseren, fotografie

werkdagen

maandagavond, dinsdagochtend, dinsdagmiddag, woensdagavond, donderdagmiddag, donderdagavond, vrijdagochtend, vrijdagmiddag, zaterdagochtend, zaterdagmiddag, zaterdagavond, zondagochtend, zondagmiddag, zondagavond

geslacht modellen

mannelijk, vrouwelijk

leeftijd modellen

0-5, 6-11, 12-17, 18-25, 26-34, 65-74, 75+

kleding modellen

naakt

uiterlijke kenmerken modellen

Ik werk naar model omdat ik gefascineerd ben door de uitdrukkingskracht van het menselijk lichaam of hoe (spier)spanning in lichaamshouding emoties oproept. Mijn voorkeur gaat uit naar magere, slanke of gespierde modellen; bij wie de lichaamsbouw (spieren, pezen en botten) goed zichtbaar is en niet verdoezeld wordt door vet. Ik ben meer geïnteresseerd in een expressief lichaam dan in een plaatjesmooi lichaam.

fysieke vaardigheden modellen

Ik vind belangrijk dat modellen lichaamsbewustzijn en lichaamsbeheersing hebben, omdat je als model je lichaam gebruikt om mee te communiceren; te laten zien wat je voelt of wie je wil zijn.  Ik houd van dynamische composities; teken graag in perspectivisch verkort en zoek met modellen altijd naar de beweeglijkheid in hun lichaam. Met sportieve modellen die het als uitdaging (krachttraining) zien een houding vol te houden werk ik graag aan actieve houdingen.

Inhoudelijke beschrijving

Maar uiteindelijk ben ik vooral geïnteresseerd in de persoon in dat lichaam, omdat ik vorm geef aan wat ik in jou zie; wat jij van jezelf laat zien. Als kunstenaar spiegel ik mezelf in mijn model, onderzoek ik de relatie tussen het ik en de ander, de interactie tussen model en kunstenaar, tussen kunstwerk en toeschouwer. Ik vraag modellen zich niet alleen fysiek, maar ook persoonlijke bloot te geven, zich kwetsbaar op te stellen en samen met mij op zoek te gaan.

Contactgegevens

Woonplaats

Rotterdam

Telefoonnummer

06-21277638 (alleen bellen voor last minute afzeggingen. Anders liever: e-mail, WhatsApp of Signal)

Talen

Nederlands, English, Deutsch